De Walk Art Markt

Op de tweede zaterdag in augustus 2024 organiseert Cultuur Zeist weer de Walk Art Markt in het gelijknamige park aan de Slotlaan in Zeist. De markt is geopend van 10.00-17.00 uur. Natuurlijk doen we weer ons uiterste best er een gezellige markt van te maken met spetterende muziekoptredens en een gevarieerd aanbod van kunst en kunstnijverheid (datum nog onder voorbehoud)

zaterdag
10
aug '24
10:00
- 17:00

De Walk Art Markt (WAM) vindt ieder jaar plaats op de 2e zaterdag in augustus in het gelijknamige park aan de Slotlaan in Zeist. Ruim honderd kraamhouders presenteren hier een rijk aanbod van kunst en kunstnijverheid, omlijst door wervelende muziek- en theateroptredens.

De werkgroep die dit alles organiseert, start eind februari 2024 weer met de voorbereidingen voor de  Walk Art Markt 2024.  In de loop van maart 2024 volgt nadere informatie over de definitieve datum en hoe je een kraam kunt bestellen als je als kraamhouder aan de WAM wilt deelnemen.

Verslag van de editie van 2023


Zo’n 6000 bezoekers bezochten op zaterdag 19 augustus 2023 de Walk Art Markt (WAM) in het gelijknamige park aan de Slotlaan in Zeist. Iedereen genoot zichtbaar van de gemoedelijke sfeer, het gevarieerde aanbod van kunst en kunstnijverheid en de hartverwarmende optredens. En anders dan vorig jaar was het heerlijk Hollands zomerweer.

Lekker slenteren langs alle kraampjes. Ontspannen onder de bomen luisteren naar heerlijke muziek. Zo’n zesduizend bezoekers genoten ook dit jaar weer met volle teugen van de vele activiteiten die de Walk Art Markt te bieden had.

Schot in de roos

Vooral de kinderactiviteiten deden het goed dit jaar. Zo bleek de poppentheatervoorstelling speciaal voor kinderen van Klaksa muziek- en poppentheater een schot in de roos. Veel ouders met kinderen kwamen af op haar voorstelling in het park en lieten zich vol enthousiasme meenemen naar de wereld die zij voor hen tevoorschijn toverde.

Balloncreaties en schmink

Ook ballonkunstenaar Pieter van Engen was weer een groot succes. Een giraf, een poes, een dolfijn: Pieter knutselde alles tevoorschijn wat kinderen hem maar vroegen. Ze vonden het geweldig. Net als de schminkkunsten van Petra Lippmann. Zij toverde de mooiste creaties op hun gezichten waarmee ze trots als een pauw door het park rondliepen.

Sfeervolle muziek

Op het hoofdpodium bij de hoofdingang van het park vonden muziekoptredens plaats van onder andere het Engelberg Trio met sfeervolle muziek uit Ierland en Schotland. Voor velen was het feest der herkenning met zanger/gitarist ‘John NotLennon’ die op meeslepende wijze liedjes uit de swinging sixties en rocking fifties vertolkte. Het muziekprogramma werd afgesloten door ‘The Nightingales’ met een mix van lekker swingende popnummers. Het ruim toegestroomde publiek genoot zichtbaar onder de bomen van alle optredens. En met het aangename zomerweer gingen alle drankjes, broodjes kip en patatjes van Foodtrucks erin als koek.

Gedichten en Plee-Act

Op de WAM werd ook weer gespeeld met taal. Menigeen ging met een fraai pop-up-gedicht op maat naar huis, gemaakt door een van de dichters van Vereniging Taalpodium. Niet te missen waren de Rotterdamse zussen Bep & Toos van Krooswijk van Plee-Act. Vol humor begeleidden zij alle toiletbezoekers bij hun grote of kleine boodschap. Het was dikke pret bij het toilet.

Tevreden kraamhouders

Dit jaar schreven meer dan 130 kraamhouders zich in: een record aantal! Daardoor was het aanbod gevarieerder dan ooit: van titanium-sieraden, houten kandelaars en keramiek tot kunstzinnige vazen. Ook de Zeister teken- en schildersvereniging De Toets stond met enkele kramen op de markt. Veruit de meeste kraamhouders toonden zich zeer tevreden over het verloop van de dag. “De sfeer was prima, iedereen had er zin in en het was gezellig druk”, zo klonk het alom. De Walk Art Markt blijkt ook dit jaar weer een publiekstrekker van formaat.

Tekst: Joke van der Leij

Georganiseerd door:

Scroll naar boven