Inter Cultuur

Intercultuur-foto-Pien van de Bosch
Foto: Pien van den Bosch

De werkgroep Inter Cultuur organiseert jaarlijks een intercultureel evenement in samenwerking met de Stichting Slottuintheater.  Elk jaar staat een ander continent of een andere cultuur centraal. Met zang-, dans- en muziekoptredens brengt deze werkgroep de inwoners van Zeist in contact met gebruiken en tradities van andere culturen.

Friendship Gospel Choir uit Baarn zingt Black American Gospel songs, die net zo klinken als in de Afro-Amerikaanse kerken. Van a capella gezongen liederen en ingetogen ballads tot krachtige, swingende soulmuziek: een concert van Friendship Gospel Choir is altijd een feest waarbij het publiek niet stil kan blijven zitten, en met elkaar de muziek voelt en beleeft.

Black American Gospel vindt zijn oorsprong op de katoenvelden van de Verenigde Staten, waar tot slaaf gemaakten tijdens het werk samen zongen om het zware bestaan vol te houden en kracht te vragen en vinden. In de jaren zestig wordt deze muziek in het zuiden van Amerika beschreven als ‘de soundtrack van de strijd voor burgerrechten’. In de liederen gaan de solisten voor in wat de koorleden zingen. Een muzikale conversatie met ‘call and respons’.

Friendship Gospel Choir staat onder leiding van de Nederlandse dirigente Edith Casteleyn. Zij is een begrip is in de internationale wereld van de Black American Gospel. Naast dit koor richtte ze ook the Rainbow Gospel Singers op, met wie zij vele concerten in binnen- en buitenland gaf. Ediths koorleden bestaan uit ervaren singers met verschillende culturele en religieuze achtergronden die de liefde en bezieling voor gospel gemeen hebben. De zangers worden begeleid door een eigen band onder leiding van Pat Winterdal.

In deze muzikale reis door de geschiedenis van Black American Gospel brengen de zangers een ode aan de mensen die zich hebben moeten onderwerpen aan slavernij en vernedering, en die zich hebben weten vrij te maken.

Datum: zondag 25 augustus 2024
Aanvang: 18.30 uur
Locatie: Slottuintheater
Toegang: Gratis

Website Friendship Gospel Choir

cz-logo-intercultuur-symb
Inter Cultuur
Scroll naar boven