De Walk Art Markt

De Walk Art Markt (WAM) staat altijd garant voor een gevarieerd aanbod van kunst en kunstnijverheid en wervelende muziekoptredens. Jaarlijks weten zo’n vijf á zesduizend bezoekers dit unieke culturele evenement te vinden. De WAM 2024 vindt plaats op 24 augustus in het gelijknamige park in Zeist en duurt van 10.00-17.00 uur. De toegang is gratis.
Klik op de knop Actueel hierboven voor het WAM-programma van 2024!

 

Verslag van de editie van 2023

Zo’n 6000 bezoekers bezochten zaterdag 19 augustus 2023 de Walk Art Markt in het gelijknamige park aan de Slotlaan in Zeist. Iedereen genoot zichtbaar van de gemoedelijke sfeer, het gevarieerde aanbod van kunst en kunstnijverheid en de hartverwarmende optredens. En anders dan vorig jaar was het heerlijk Hollands zomerweer.

Groot aanbod van kramen op de Walk Art Markt 2023

Lekker slenteren langs alle kraampjes. Ontspannen onder de bomen luisteren naar heerlijke muziek. Zo’n zesduizend bezoekers genoten ook dit jaar weer met volle teugen van de vele activiteiten die de Walk Art Markt te bieden had.

Poppentheater

Klaksa poppentheater voor kinderen op de Walk Art Markt 2023

Vooral de kinderactiviteiten deden het goed dit jaar. Zo bleek de poppentheatervoorstelling speciaal voor kinderen van Klaksa muziek- en poppentheater een schot in de roos. Veel ouders met kinderen kwamen af op haar voorstelling in het park en lieten zich vol enthousiasme meenemen naar de wereld die zij voor hen tevoorschijn toverde.

Ballonkunst en schmink

Ballonkunstenaar op de Walk Art Markt

Ook ballonkunstenaar Pieter van Engen was weer een groot succes. Een giraf, een poes, een dolfijn: Pieter knutselde alles tevoorschijn wat kinderen hem maar vroegen. Ze vonden het geweldig. Net als de schminkkunsten van Petra Lippmann. Zij toverde de mooiste creaties op hun gezichten waarmee ze trots als een pauw door het park rondliepen.

Sfeervolle muziek

Engelberg Trio op de Walk Art Markt 2024

Op het hoofdpodium bij de hoofdingang van het park vonden muziekoptredens plaats van onder andere het Engelberg Trio met sfeervolle muziek uit Ierland en Schotland. Voor velen was het feest der herkenning met zanger/gitarist ‘John NotLennon’ die op meeslepende wijze liedjes uit de swinging sixties en rocking fifties vertolkte. Het muziekprogramma werd afgesloten door ‘The Nightingales’ met een mix van lekker swingende popnummers. Het ruim toegestroomde publiek genoot zichtbaar onder de bomen van alle optredens. En met het aangename zomerweer gingen alle drankjes, broodjes kip en patatjes van Foodtrucks erin als koek.

Gedichten en Plee-Act

Op de WAM werd ook weer gespeeld met taal. Menigeen ging met een fraai pop-up-gedicht op maat naar huis, gemaakt door een van de dichters van Vereniging Taalpodium.

Toos en Bep van de PleeAct op de Walk Art Markt 2023Niet te missen waren de Rotterdamse zussen Bep & Toos van Krooswijk van Plee-Act. Vol humor begeleidden zij alle toiletbezoekers bij hun grote of kleine boodschap. Het was dikke pret bij het toilet.

Tevreden kraamhouders

Dit jaar schreven meer dan 130 kraamhouders zich in: een record aantal! Daardoor was het aanbod gevarieerder dan ooit: van titanium-sieraden, houten kandelaars en keramiek tot kunstzinnige vazen. Ook de Zeister teken- en schildersvereniging De Toets stond met enkele kramen op de markt. Veruit de meeste kraamhouders toonden zich zeer tevreden over het verloop van de dag. “De sfeer was prima, iedereen had er zin in en het was gezellig druk”, zo klonk het alom. De Walk Art Markt blijkt ook dit jaar weer een publiekstrekker van formaat.

Tekst en foto's: Joke van der Leij

De Walk Art Markt
De WAM 2024 vindt plaats op zaterdag 24 augustus in het gelijknamige park in Zeist en duurt van 10.00-17.00 uur. Rond 11.30 uur verzorgt fanfarekorps Jonathan o.l.v. dirigent Jan van Schaijk een vrolijke muzikale aftrap van de markt met een mix van marsmuziek, popsongs en tijdloze klassiekers.

Dit is wat je verder kunt verwachten:

Wereldmuziek, pop & folk
Coverband Klezmoar komt met popcovers en jong talent Lucie Stolk zingt wereldmuziek. Zij begeleidt zichzelf daarbij op de gitaar. Houd je van volksmuziek? Dan kun je je hart ophalen aan het repertoire van het Engelberg Trio met klezmer en volksmuziek uit o.a. Ierland en Schotland. Verder neemt zanger ‘John NotLennon’ je mee naar de swinging sixties en rocking fifties. Met een vleugje Elvis, een beetje Everly Brothers en heel veel Beatles!

Muzikale duizendpoot
Luuk Lenders brengt volksmuziek uit allerlei landen en maakt daarvoor gebruik van instrumenten zoals tin whistles, een accordeon, ocarina’s, voetenpercussie, en een mini-mondharmonica. Soms bespeelt hij zelfs vier instrumenten tegelijk. Zijn optreden is altijd een belevenis! Verder strooit Walk Art-troubadour André Scheiber ook dit jaar weer talloze liedjes rond in het park.

Muziek- en poppentheater en schmink
Vanaf 13.00 uur is er ook voor kinderen van alles te beleven. Wegens groot succes komt Klaaske Kamp van Klaksa muziek- en poppentheater terug met een poppentheatervoorstelling in het park. Klaaske is multi-instrumentalist: ze zingt, en speelt onder andere viool, meerdere ukeleles, contrabas en accordeon. De poppen die ze in haar voorstellingen gebruikt, maakt ze zelf. Natuurlijk kunnen we ook niet zonder een ander fenomeen op de WAM: sterschminkster Petra Lippmann. Zij schminkt in een handomdraai de mooiste creaties op je gezicht zodat je even helemaal anders bent.

Mr. Poehaa en mooie woorden
Nieuw dit jaar is het optreden van Mr. Poehaa (René Hildesheim). Met ‘Kliko, een Schoone voorstelling’, zorgt hij voor circustheater van de bovenste plank. Een bezem wordt een vliegende viool, stofdoeken vliegen als veertjes of zeepbellen rond en alles wordt ‘kliko schoon’. Met zijn kliko’s voor grote en kleine schoonmaakspullen en zijn aanstekelijke spel neemt hij je mee in zijn verhaal. Over verhalen gesproken: schrijfster Vera Boonen deelt haar mooiste woorden met je in haar kraam en nodigt jou uit hetzelfde te doen. Zo bouw je samen aan een taalkunstwerk.

Plee-plezier en loopacts
Theatergroep Demasqué verzorgt enkele acts op verschillende locaties in het park. Verder is jouw eigen kleine of grote boodschap op de WAM weer in goede handen. De Rotterdamse zussen Bep & Toos van Krooswijk van Plee-Act zorgen voor dikke pret bij het toilet!

 

wam-logosymb-2015
Walk Art Markt
Scroll naar boven