Wereldwijd Vertelcafé Zeist:

Laat je meeslepen door verhalen uit allerlei landen en culturen

 

Verhalen vertellen is een oeroude traditie die ook in onze tijd nog steeds springlevend is. Dat kun je zelf ervaren tijdens de vertelavonden van het Wereldwijd Vertelcafé Zeist.

Kleinschalig en intiem

In een kleinschalige en intieme setting nemen inspirerende vertellers je mee naar andere werelden met vertellingen uit allerlei landen en culturen. Verhalen die meeslepend, spannend, troostrijk, ontzettend grappig, of dit alles tegelijk zijn.

Muziek en dans

Per avond kun je genieten van zo’n zes verhalen. Deze worden omlijst met muziek of dans. Als er ruimte voor is, mogen verhalenvertellers uit het publiek ook een verhaal vertellen.

Gezellige nazit

Het Vertelcafé sluit altijd af met een gezellige nazit. Je kunt dan met elkaar napraten over wat je hebt beleefd en hoe je de verhalen hebt ervaren. Zo leidt verhalen vertellen ook weer tot gesprekken met anderen met wie je je op een ongedwongen manier kunt verbinden.

Ook meedoen?

Zonder luisteraars geen verhalenvertellers. Juist de wisselwerking met publiek dat meeleeft, geniet en reageert, geeft unieke vertelervaringen. Dat wil je niet missen!

Het Wereldwijd Vertelcafé Zeist wordt circa zes keer per jaar georganiseerd door de Werkgroep Zeist Vertelt. Deze werkgroep is onderdeel van de Stichting CultuurZeist. De samenwerkingspartners zijn: Literair Zeist, Torenlaan Theater en enkele vertellers.

Data & Locaties

2024

 • Zaterdagavond 11 mei - Torenlaan Theater
 • Zaterdagavond 29 juni -Torenlaan Theater
 • Vrijdagavond 6 september - - Torenlaan Theater
 • Zondagavond 13 oktober - Verteldiner met Pauline Sebregts - Lokaal Victoria
 • Vrijdagavond 1 november: Van den Vos Reinaerde' door Ron Slot -  Torenlaan Theater
 • Zaterdagavond 14 december - Torenlaan Theater

2025

 • Vrijdagavond 24 januari: Orpheus en Euridice en het Verhaal van de domme koning Midas - Torelaan Theater
 • Zaterdagavond 8 maart: Vertelcafé met buffet in het kader van Wereldverteldag - Torenlaan Theater
 • Vrijdagavond 6 juni - Wereldwijd Vertelcafé - Torenlaan Theater

Het Torenlaan Theater is één van onze favoriete vertelplekken tijdens het Wereldwijd Vertelcafé Zeist. Je vindt het aan de Torenlaan 38 te Zeist. Je kunt je fiets vlakbij neerzetten; ben je met de auto dan kun je betaald parkeren op het parkeerterrein aan de Weeshuislaan (naast het Leger des Heils).

Tijd

 • Inloop Vertelcafé vanaf 19:30 uur; aanvang 20:00 uur tot 22:30 uur
 • Vertelcafé met buffet in het kader van Wereldverteldag: 17:00 - 21:00 uur (informatie over kosten en aanmelden volgt)
 • Verteldiner van 19.00 - 22.00 uur (informatie over aanmelden volgt)

Toegang

De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage 'in de hoed' wordt zeer op prijs gesteld om volgende vertelcafés mogelijk te maken. Ook is er een QR-code aanwezig voor een digitale gift.
Dan is die gift ook gelijk voor 125% aftrekbaar bij de aangifte van de inkomstenbelasting

Aanmelden vertelcafé Zeist

Ben je een geboren verteller en wil je een verhaal van maximaal een kwartier komen vertellen? Of heb je mooie ideeën die je met ons wilt bespreken? De deuren van het Wereldwijd Vertelcafé Zeist staan wijd voor je open. Als verhalenverteller moet je je wel even van tevoren aanmelden. Dat kan via zeistvertelt@gmail.com  of M. 06-28845176

Zaterdagavond 29 juni

Veel verhalen passen in een thema: denk aan sprookjesverhalen, griezelverhalen, waar- of nietwaar gebeurde verhalen, historische verhalen, spannende verhalen, verhalen over kastelen, prinsen en prinsessen. 99% van de vertelde verhalen passen hierin.
Pikante verhalen vallen daar meestal buiten. Maar op 29 juni zal daar een einde aan komen. Ook zij komen nu aan de beurt. Rode koontjes bij het vertellen of luisteren? Dat kan wellicht best wel gebeuren. Maar aan de vertellers hebben we het volgende gevraagd: de verhalen mogen pikant zijn; gepeperd, pittig, smaakvol, licht erotisch zelfs en zo mogelijk ook met humor. Maar zeker niet schunnig, ordinair, flauw, te direct of smakeloos. En met deze omschrijving zal het vast en zeker een mooie zomer-vertel-avond worden met warme verhalen.
Met naar alle waarschijnlijkheid een musicus voor luisterrijke muziek.

Zoals gebruikelijk is de toegang gratis, wel is er aan het eind een vrijblijvende collecte om volgende vertelcafés mogelijk te maken. En heb je geen contant geld bij de hand, dan kan je de gift ook via een QR-code overmaken.

In de pauze en na afloop is de bar open voor een gezellig drankje.

Aanvang: 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur
Toegang: gratis, maar een vrijwillige bijdrage 'in de hoed' wordt zeer op prijs gesteld om volgende vertelcafés mogelijk te maken. Ook is er een QR-code aanwezig voor een digitale gift.
Locatie: Torenlaan Theater Zeist

Vertelcafe_Zeist
Zeist Vertelt
Scroll naar boven