Wereldwijd Vertelcafé Zeist:

Laat je meeslepen door verhalen uit allerlei landen en culturen

 

Verhalen vertellen is een oeroude traditie die ook in onze tijd nog steeds springlevend is. Dat kun je zelf ervaren tijdens de vertelavonden van het Wereldwijd Vertelcafé Zeist.

Kleinschalig en intiem

In een kleinschalige en intieme setting nemen inspirerende vertellers je mee naar andere werelden met vertellingen uit allerlei landen en culturen. Verhalen die meeslepend, spannend, troostrijk, ontzettend grappig, of dit alles tegelijk zijn.

Muziek en dans

Per avond kun je genieten van zo’n zes verhalen. Deze worden omlijst met muziek of dans. Als er ruimte voor is, mogen verhalenvertellers uit het publiek ook een verhaal vertellen.

Gezellige nazit

Het Vertelcafé sluit altijd af met een gezellige nazit. Je kunt dan met elkaar napraten over wat je hebt beleefd en hoe je de verhalen hebt ervaren. Zo leidt verhalen vertellen ook weer tot gesprekken met anderen met wie je je op een ongedwongen manier kunt verbinden.

Ook meedoen?

Zonder luisteraars geen verhalenvertellers. Juist de wisselwerking met publiek dat meeleeft, geniet en reageert, geeft unieke vertelervaringen. Dat wil je niet missen!

Het Wereldwijd Vertelcafé Zeist wordt circa zes keer per jaar georganiseerd door de Werkgroep Zeist Vertelt. Deze werkgroep is onderdeel van de Stichting CultuurZeist. De samenwerkingspartners zijn: Literair Zeist, Torenlaan Theater en enkele vertellers.

Data & Locaties

 • Vrijdagavond 9 februari 2024 - Torenlaan Theater
 • Vrijdagavond 22 maart - Wereldverteldag Vertelmaaltijd - Torenlaan Theater
 • Zaterdagavond 11 mei - Torenlaan Theater
 • Vrijdagavond 28 juni - Thema: Midzomernachtdroom / Oosterse verhalen -Torenlaan Theater
 • Vrijdagavond 6 september - Lang verhaal spektakel 'De Vos Reinaerde' - Torenlaan Theater
 • Zaterdagavond 12 oktober - Verteldiner met Pauline Sebregts - Lokaal Victoria
 • Vrijdagavond 1 november: Thema: dood en begraven (Allerzielen) -  Torenlaan Theater
 • Zaterdagavond 14 december - Torenlaan Theater

Het Torenlaan Theater is één van onze favoriete vertelplekken tijdens het Wereldwijd Vertelcafé Zeist. Je vindt het aan de Torenlaan 38 te Zeist. Je kunt je fiets vlakbij neerzetten; ben je met de auto dan kun je betaald parkeren op het parkeerterrein aan de Weeshuislaan (naast het Leger des Heils).

Tijd

 • Inloop Vertelcafé vanaf 19:30 uur; aanvang 20:00 uur tot 22:30 uur
 • Wereldverteldag Vertelmaaltijd: 17:00 - 21:00 uur (aanmelden bij 'Actueel' op deze pagina of via de 'Agenda')
 • Verteldiner van 19.00 - 22.00 uur (informatie over aanmelden volgt nog)

Toegang

De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor de huur van de zaal waarderen we zeer! De opbrengst is bestemd voor o.a. het betalen van de zaalhuur.
Geen contant geld bij de hand? Geen probleem. U kunt ook ter plekke met uw bankpas uw gift overmaken.
Dan is die gift ook gelijk voor 125% aftrekbaar bij de aangifte van de inkomstenbelasting

Aanmelden vertelcafé Zeist

Ben je een geboren verteller en wil je een verhaal van maximaal een kwartier komen vertellen? Of heb je mooie ideeën die je met ons wilt bespreken? De deuren van het Wereldwijd Vertelcafé Zeist staan wijd voor je open. Als verhalenverteller moet je je wel even van tevoren aanmelden. Dat kan via zeistvertelt@gmail.com  of M. 06-28845176

Vertelcafé met buffet

Aan het begin van de lente vieren alle vertellers over de hele wereld Wereldverteldag. Een dag om het vertellen voor het voetlicht te brengen. Niet dat dat nodig is, want vertellen is de alleroudste cultuurvorm die de wereld kent. Het ‘vertellen’ staat daarom ook niet voor niets op de Immateriële Erfgoedlijst van Unesco.

In Zeist houdt de Werkgroep 'Zeist Vertelt' dit oude cultuurgoed springlevend. Al weer ruim 10 jaar organiseert deze werkgroep Vertelcafés, meestal in het Torenlaan Theater. Deze avond geen gewoon vertelcafé, maar een vertelcafé rond een vertelbuffet.

De koks van het Torenlaan Theater verzorgen een heerlijk Hollands buffet van drie gangen. En tussen de gangen door worden er verhalen verteld. Vast ook eetverhalen om de eetlust op te wekken. En daarnaast een diversiteit aan andere verhalen. De vertellers van Zeist studeren steeds nieuwe verhalen in. Dit alles wordt opgeluisterd met mooie muziek.

Reserveer tijdig, uiterlijk 18 maart,  een plek aan de tafel. De toegang, de heerlijke maaltijd en een drankje kost  € 23,50 per persoon. De verhalen krijg je er gratis bij!

Je kunt dieetwensen aangeven in de ticketshop:

Ja, ik eet mee

Vertelcafe_Zeist
Zeist Vertelt
Scroll naar boven