Kunstroute Zeist

De Kunstroute Zeist is een jaarlijks terugkerend evenement met het doel de inwoners van de gemeente Zeist op een gezellige en laagdrempelige manier kennis te laten maken met het werk en de werkwijze van de vele kunstenaars die deze gemeente rijk is.  De Kunstroute Zeist vindt meestal plaats in het eerste weekend van oktober.

Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide en Zeist staan twee dagen lang in het teken van beeldende kunst. Lokale kunstenaars stellen tussen 12.00 en 17.00 uur hun eigen atelier, tuin, huiskamer of expositieruimte open.

Overal waar de vlag met het logo ‘Kunstroute’ uithangt, tonen kunstenaars hun werk aan bezoekers. De kunstenaars zijn zelf aanwezig om uitleg te geven over hun werk. Zowel professioneel opgeleide kunstenaars als ervaren amateurs tonen hun werk en gaan met u in gesprek over hun werk. Je ziet onder meer schilderijen, beeldhouwwerken, keramiek, fotografie en objecten. De toegang is gratis.

De overzichtstentoonstelling

Het weekend vóór de Kunstroute kun je een overzichtstentoonstelling te bezoeken. In 2023 was dat in het Torenlaan Theater in Zeist. Daar vond ook de feestelijke opening  van de Kunstroute plaats. Naast de expositie waren er lezingen, schilder demonstraties en kleine workshops die werden gegeven door de kunstenaars zelf. Een uitgelezen kans om kennis te maken met hun werk en alvast een indruk op te doen van wat je op de Kunstroute het weekend erna kunt zien. De exposities, met werken van alle deelnemende kunstenaars, zijn altijd gratis toegankelijk.

Kijk hier voor alle actuele informatie.

Kunstroute 2024: 12-13 oktober

Openingsexposite Kunstroute 2024

Wanneer: zaterdag 5 oktober 2024
Waar: Torenlaan Theater, Torenlaan 38, Zeist
Openingstijden: 12.00-17.00 uur
Toegang: gratis

Kunstrouteweekend

Wanneer: zaterdag & zondag 12-13 oktober 2024
Waar: Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide en Zeist.
Kunstenaar plaatsen kunstroutevlag bij hun atelier of expositieruimte zodat dit voor bezoekers makkelijk te vinden is. Het programma is nog niet bekend.
Toegang: gratis

Vanaf 14 april 2024 is het weer mogelijk om je in te schrijven voor de kunstroute in de gemeente Zeist.

Klik HIER voor alle informatie over de kunstroute en het aanmelden.

 

 

 

logo-AtelierRoute_2_CF
Kunstroute Zeist
Scroll naar boven