Bijeenkomst herdenking Slavernijverleden

Verhalen delen en stilstaan bij onze gezamenlijke geschiedenis van het slavernijverleden. Met lezing door Kathleen Ferrier, muziek door Nancy Zeefuik en korte voordracht uit theatervoorstelling “Yu Sabi” van het Kunstenhuis Idea. Welkomstwoord door burgmeester Joyce Langenacker en een introductie van Thalitha Bhugwandass. Na afloop een nagesprek.

vrijdag
28
jun '24
19:15
-

Programma

19.15 uur – Inloop
19.30 uur – Start bijeenkomst
19.30 uur – Muziek van Nancy Zeefuik
19.35 uur – Opening avond – Thalitha Bhugwandass
19.40 uur – Welkomstwoord – Burgemeester Joyce Langenacker
19.45 uur – Thalitha Bhugwandass – Introductie
19.55 uur – Lezing keynote spreker Kathleen Ferrier
20.25 uur – Korte voordracht uit theatervoorstelling “Yu Sabi” van het Kunstenhuis Idea
20.30 uur – Gesprek met aanwezigen
21.00 uur – Afronding

Iedereen is welkom. Wel vragen we om u van tevoren aan te melden via het Aanmeldformulier, zodat we rekening kunnen houden met het aantal deelnemers.

Kathleen Ferrier bekleedt verschillende bestuursfuncties en is betrokken bij activiteiten gericht op het versterken van de democratie, mensenrechten en duurzaamheid.
Zij was voorzitter van de groep deskundigen die voorstellen beoordeelden om te komen tot het nationaal slavernijmuseum. Daarnaast is zij is lid van de commissie die op verzoek van de koning onderzoek doet naar de rol van de familie Oranje-Nassau in het koloniaal verleden. Ferrier is geboren in Suriname.

Nancy Zeefuik
De Surinaamse zangeres Nancy Zeefuik komt uit een muzikaal gezin. Zij was jarenlang vaste kracht binnen gospelkoor G-roots en deed veel soloprojecten en backing vocals voor diverse artiesten. Zij zingt ook in het Sranantongo, haar Surinaamse moedertaal.

Thalitha Bhugwandass is een gepassioneerde geschiedenisdocent op het Sint Gregorius College in Utrecht. Ze zet zich in voor bewustwording rondom het trans-Atlantische slavernijverleden en helpt daarbij de volgende generatie een stevige plek te vinden in de maatschappij.

Flyer

Foto's v.l.n.r. Kathleen Ferrier'(foto Anke van der Meer), Nancy Zeefuik en Talitha Bhugwandass (fotograaf Fèmih Aboh).

Deze avond is een samenwerking van Gemeente Zeist, Initiatiefgroep herdenking afschaffing trans-Atlantische slavenhandel Zeist en CultuurZeist.

Georganiseerd door:

Scroll naar boven