Open Podium

Naast het bestaande aanbod organiseert CultuurZeist dit seizoen het Open Podium. Het Open Podium is toegankelijk voor zangers, dichters, muzikanten, vertellers, kleinkunstenaars, singer-songwriters, comedians en andere artiesten die graag willen optreden. Deze middag is een speciale editie in het kader van Gluren bij de Buren met optredens van o.a. Noottuygh en songwriter Maarten Bogaers.

zondag
04
feb '24
13:30
- 17:00

Open Podium: speciale editie!

Deze middag vindt in het Torenlaan Theater een speciale Open Podium plaats in het kader van Gluren bij de Buren. De toegang is gratis.

Programma:

13:30 - 14:00 uur: Noottuygh
Noottuygh is een groep van zes enthousiaste zangers die worden begeleid door een accordeonist en een Irish whistle-player. Ze brengen een breed repertoire van Shanty en Irish songs, Engelstalige zeemansliederen en nog veel meer.
14:15 - 14:45 uur:  Maarten Bogaers
Maarten debuteerde in 2019 met zijn bundel 'Ongehoorde liedjes'. Sinds die tijd treedt hij overal op waarbij hij zichzelf begeleid op gitaar. Zijn werk werd in de Metro positief besproken en omschreven als:
'Levenspoëzie, zonder platheid of ‘dit heb ik eerder gehoord' (Metro)
15:00 - 15:30 uur: Elena Cornelisse
Elena komt oorspronkelijk uit de operawereld. Haar stemtype is een zogenaamde 'contralto', de laagste vrouwelijk stem. Haar muziek kun je het beste typeren als melancholische pop. Elena is geïnspireerd door artiesten als Lana Del Rey, Adele en Mitski.
15:45 - 16:15 uur: The Weak and the Strong
The Weak And The Strong is het soloproject van muzikant en dichter Johan Visschers. Zijn muziek houdt het midden tussen liedjes, spoken word en soundscapes. Vaak gaat het om een combinatie van dit alles. In zijn live optredens staan dynamiek, intensiteit en improvisatie centraal. Belangrijke inspiratiebronnen zijn behalve bands als Dead Can Dance, Wardruna, Chelsea Wolfe en Swans ook (Noord-Europese) folk en andere kunstvormen. Johan Visschers speelt afhankelijk van het type optreden in wisselende instrumentale samenstellingen. Vanmiddag zingt hij met begeleiding van een gitaar.
16:30 - 17:00 uur: Nootdweer Shanty & Seasong
Nootdweer Shanty & Seasong uit Zeist brengt sinds de oprichting in 2001 onder het motto 'A shanty a day keeps the doctor away' overal gezelligheid. Het repertoire bestaat vanzelfsprekend voornamelijk uit shanty's (werkliederen uit de vroegere zeilvaart) in het Nederlands, Duits, Frans en Spaans. Nootdweer zingt ook andere liederen zoals Ierse folksongs en bekende, soms tranentrekkende, Nederlandse liedjes waarin de zee of het zeemansleven een rol speelt. Het aanstekelijke enthousiasme van Nootdweer maakt ieder optreden tot een unieke happening.

Ook een keer optreden op het Open Podium?
Vul dan onderstaand aanmeldformulier in:

Open Podium Audiovoorzieningen Torenlaan Theater

 

Georganiseerd door:

Open Podium

aanmelding voor deelname aan het Open Podium van CultuurZeist

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
In welk genre valt je optreden?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven