Dag der Kunsten

 

Sinds enkele jaren werkt CultuurZeist bij de invulling van de Dag der Kunsten samen met de organisatie van het Open Monumentenweekend Zeist. Bij of in de vele monumenten die Zeist telt, treden koren, muzikanten, theatermakers en vertellers op. En dat wordt gewaardeerd, zo blijkt uit de vele bezoekers en deelnemers aan dit evenement.

Kijk voor meer informatie ook op Zeist - Open Monumentendag en in het Programmaboekje

Actuele informatie over de Dag der Kunsten 2024 vind je op de pagina 'Actueel' en in de Agenda

 

Dag der Kunsten in 2024

Al een paar jaar werkt CultuurZeist samen met de organisatie van de Open Monumentendagen. Bij vele monumenten traden koren, muzikanten, theatermakers en vertellers op. De vele bezoekers en deelnemers hebben dit enorm gewaardeerd.
Dit jaar zijn de Open Monumentendagen op zaterdag 14 en zondag 15 september. Binnen de gemeente Zeist neemt Geheugen van Zeist de organisatie hiervan op zich. Dit valt samen met het feit dat de gemeente Zeist in 2024 Slot Zeist 100 jaar in beheer heeft. Daarom zal het op zondag 15 september in en om het Slot bruisen en zal het een mooi feest worden met veel aandacht voor dit monument. KunstenHuis Idea, Zeister Amateur Podiumverenigingen (FAP), CultuurZeist, Gilde ZeistSlottuintheater, Theater Slot Zeist en de Stichting Slotconcerten werken samen om een mooi programma voor die dag te maken. Maar bij de andere monumenten is ook volop de gelegenheid om cultuur te laten zien en horen.

Samen met de organisatie van dit weekend willen we de mensen die traditioneel hun bijdrage geven een podium bieden in en om het Slot en / of bij een van de vele monumenten die dat weekend geopend zullen zijn. Maar we zoeken natuurlijk ook nieuwe artiesten! Als je wilt meedoen, geef dan aan welke mogelijkheden je ziet voor jouw optreden qua programma en locatie. We denken aan een tijdsduur van max 30 minuten.

Wil je optreden tijdens het Open Monumentenweekend?
Vul dan het aanmeldformulier in dat je HIER vindt.

HIER vind je een overzicht van de locaties.

Informatie en programma

Alle informatie over de opengestelde monumenten en alle activiteiten is vanaf eind augustus ook beschikbaar in de vorm van een boekje. Je kunt dat dan gratis downloaden op de pagina 'Bekijk ons programma' van de website van Open Monumenten Dag.
Papieren versies kun je vanaf 1 september 2024 afhalen in onder meer de publiekshal van het gemeentehuis of het VVV-punt in Slot Zeist.

 

 

DDK logo 125
Dag der Kunsten
Scroll naar boven