Wereldwijd Vertelcafé Zeist

Het Wereldwijd Vertelcafé is dé plek in Zeist waar verhalenvertellers en luisteraars bij elkaar komen om te genieten van verhalen, omlijst door muziek, gedichten en soms ook dans. Deze avond twee langere verhalen: 'Orpheus en Euridice' en 'Het verhaal van de domme koning Midas', verteld door Jacques de Vroomen met een muzikale omlijsting door Joost Langeveld.

vrijdag
24
jan '25
20:00
- 22:00

Wereldwijd Vertelcafé Zeist met twee langere verhalen.

Orpheus en Euridice en Het verhaal van koning Midas, twee beroemde verhalen uit de Griekse mythologie. Orpheus weigert zich neer te leggen bij de dood van zijn geliefde Euridice. Hij daalt af in de onderwereld en lijkt Hades, de god der doden, met de muziek op zijn lier, zo te ontroeren dat hij zijn Euridice mee terug mag nemen naar de wereld van de levenden.

Midas mag van zijn vriend, de God Bacchus, een wens doen. Hij wenst dat alles wat hij aanraakt in goud verandert. Even is hij de gelukkigste mens ter wereld. Maar dat geluk is van korte duur.

De verhalen worden in hedendaags Nederlands verteld door Jacques de Vroomen. Joost Langeveld verklankt de wisselende stemmingen binnen de verhalen op de piano.

Gezellige nazit

Het Vertelcafé sluit altijd af met een gezellige nazit. Je kunt dan met elkaar napraten over wat je hebt beleefd en hoe je de verhalen hebt ervaren. Zo leidt verhalen vertellen ook weer tot gesprekken met anderen met wie je je op een ongedwongen manier kunt verbinden.

Aanvang: 20:00 uur, vanaf 19:30 deuren open
Toegang: Gratis, maar een vrijwillige bijdrage in 'de hoed''  wordt zeer op prijs gesteld om volgende vertelcafés mogelijk te maken. Ook is er een QR-code aanwezig voor een digitale gift.
Locatie: Torenlaan Theater Zeist

Ook meedoen?

Wil je zelf een verhaal vertellen? Stuur dan een berichtje naar zeistvertelt@gmail.com. Je verhaal mag maximaal tien minuten duren.

Het Wereldwijd Vertelcafé Zeist wordt circa zes keer per jaar georganiseerd door de Werkgroep Zeist Vertelt. Deze werkgroep is onderdeel van de Stichting CultuurZeist. De samenwerkingspartners zijn: Literair Zeist, Torenlaan Theater en enkele vertellers.

Georganiseerd door:

Scroll naar boven